nieuws

Clash tussen Vogelaar en woningcorporaties levert wél vertraging op

Vandaag werd bekend dat de wijkaanpak weer vertraging oploopt. Enkele gemeenten zijn niet in staat om voor 1 maart de overeenkomst met de minister te tekenen. SP-kamerlid Remi Poppe heeft hierover schriftelijke Kamervragen gesteld aan minister Vogelaar: "De minister ontkende twee weken geleden dat haar botsing met de woningcorporaties vertraging op zou leveren. Inmiddels wordt duidelijk dat dit gewoon wel het geval is."

De gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden en Schiedam hebben aangegeven de deadline van 1 maart in elk geval niet halen. Poppe: "De minister zegt hierover dat de meeste steden er wél uit zijn. Maar de steden met de vertraging tellen samen achttien van de veertig probleemwijken. Bijna de helft dus!"

Daarnaast weigert de gemeente Amersfoort helemaal om de overeenkomst met minister Vogelaar te ondertekenen. De gemeenteraad vindt dat de minister eerst over de brug moet komen met meer geld. Poppe: "De woorden 'wijkaanpak' en 'vertraging' leveren in de zoekmachine Google inmiddels 4250 hits op. Het bewijst dat het wijkenproject vooral PR-doeleinden had. Veel woorden dus, maar de daden laten een jaar na de start nog steeds op zich wachten."

Betrokken SP'ers